Skapa en kund

Så här skapar du en kund

1. Välj Huvudfunktioner > Kunder.
  2. Välj Skapa kund
  3. Ange kundens namn.
  4. (Valfritt) Ange identifierare.
  5. Välj Skapa kund.
    Kunden visas nu i kundlistan. Fortsätt och lägg till platser för kunden. Se Platser för mer information.

Visa en kund

1. Välj Huvudfunktioner > Kunder.
    Kundlistan visas.
  2. Välj den kund du vill visa.

Du kan vidta ett antal åtgärder från sidan med kundinformation:

ÅtgärderInformation
Välj när du vill visa uppgifter på samma sätt som kunden kan.
Välj när du vill ändra namnet eller identifieraren.
Välj när du vill lägga till eller ta bort kundens åtkomst till funktioner.
Välj när du vill tilldela en kund till en dörr.
Välj när du vill tilldela eller ta bort ett transportföretag som tilldelats kunden.
Välj när du vill inaktivera kunden.

Skapa en underkund

Se Underkunder

Välj när du vill skapa en underkund för kunden.

Personifiera en kund

1. Välj Visa som kund.
    Du kan nu navigera runt och visa HQ-sidorna som kunden.

Redigera en kund

1. Välj Redigera.
  2. Uppdatera namnet och identifieraren efter behov.
  3. Välj Redigera kund.
    Uppgifterna uppdateras.

Konfigurera en kund

1. Välj Konfigurera.
  2. Växla mellan de funktioner som du vill aktivera för kunden.
    Alla ändringar som visas som visas nu för kunden.

Tilldela en kund till en dörr

1. Välj Tilldela till dörr.
  2. Markera de dörrar som du vill tilldela kunden.
  3. Välj Tilldela kund.
    Dörren tilldelas till kunden. Du kan bekräfta det på fliken PLATSER OCH DÖRRAR.

Tilldela eller ta bort tilldelning av transportföretag för en kund

1. Välj Tilldela/ta bort tilldelning av transportföretag.
  2. Om du vill tilldela väljer du transportföretag som inte tilldelats kunden. Ett bekräftelsemeddelande visas.
  3. Om du vill ta bort en tilldelningen väljer du transportföretag som tilldelats kunden. Ett bekräftelsemeddelande visas.

Inaktivera en kund

1. Välj Inaktivera.
    Kunden visas nu i listan över inaktiverade. Du kan bekräfta det på sidan Huvudfunktioner > Kunder under Inaktiverade kunder.