Med Scan Validation kan du skapa specifika profildörrar så att alla paket som går in och ut ur dörrarna matchar de streckkoder du anger. Du kan skapa, redigera och ta bort profiler från sidan Scan Validation i Konnect HQ.

Innan du börjar

Scan Validation ställs in på dörrnivå. Se till att du är inloggad på rätt konto för den kund som du vill redigera eller personifiera kunden. Kontakta administratören för ByBox om du vill ha mer information.

Skapa en profil för skanningsvalidering

Så här skapar du skanningsvalidering för platser:

1. Välj Inställningar > Scan Validation.
  2. Aktivera Scan Validation.
  3. Skapa en profil.

Obs! Du kan lägga till flera reguljära uttryck och streckkodstyper i en profil. Mer information finns i Lägga till reguljära uttryck

FältInformation
    ProfilnamnAnge det namn du vill använda för skanningsvalideringen. Till exempel ”QR-streckkod”.
    Reguljärt uttryckAnge lämpligt uttryck.

Obs! Varje streckkodstyp har ett reguljärt uttryck. Om du är osäker på det reguljära uttrycket för dina streckkoder kontaktar du streckkodsleverantören för mer information.
    Streckkodstyp 1Välj lämplig typ i streckkodslistan.

Obs! Du kan också välja Alla typer.
  4. Ladda upp en streckkodsbild.
    Obs! Bilden måste vara en png-fil, bredd = 250 bildpunkter höjd = 300 bildpunkter.
  5. (Valfritt) Aktivera Åsidosätt streckkod.
    Obs! Det gör att användare kan leverera paket till dörrar även om de inte överensstämmer med profilen för skanningsvalidering.
  6. Välj Tilldela dörrar.
  7. Lägg till de dörrar som ska ha den här profilen för skanningsvalidering.
  8. Välj Uppdatera för att bekräfta dörrarna.
  9. Välj Uppdatera för att spara profilen för skanningsvalidering.

Profilen för skanningsvalidering skapas för dörrarna. Om du lägger till nya dörrar måste du lägga till dem manuellt i den här profilen. Se Uppdatera en profil för skanningsvalidering.

Uppdatera en profil för skanningsvalidering

Du kan behöva ändra en befintlig skanningsprofil i Konnect HQ.

Så här gör du uppdateringar:

1. Välj Inställningar > Scan Validation.
  2. Välj lämplig profil.
  3. Ändra nödvändiga fält, till exempel lägg till en ny dörr eller en ny bild.
  4. Välj Uppdatera.

Profilen för skanningsvalidering uppdateras.

Ta bort en profil för skanningsvalidering

Du kan ta bort en profil för skanningsvalidering från Konnect HQ

Obs! Du kan inaktivera funktionen helt genom att stänga av den.

Så här tar du bort en profil för skanningsvalidering:

1. Välj Inställningar > Scan Validation.
  2. Välj x i profilen.
  3. Bekräfta att du vill ta bort.

Profilen för skanningsvalidering tas bort.

Lägga till reguljärt uttryck

Reguljära uttryck används för skanningsvalidering för att definiera om en streckkod för ett paket som avläses med enhetens kamera eller skrivs av enhetens användare överensstämmer med det definierade reguljära uttrycksmönstretByBox-streckkoder är 26-siffriga strängari CODE128C-formatsom börjar med siffrorna 12 och följs av 24 siffror.

Det reguljära uttryck som används för detta är:

^(12\d{24})$

Detta reguljära uttryck kan delas upp på följande sätt:

^

Matchar början av strängen

(

Inledande avgränsare för underuttryck

1

Matchar ett 1-tecken

2

Matchar ett 2-tecken

\d

Matchar valfritt siffertecken (0–9)

{24}

Matchar det föregående elementet 24 gånger

)

Avslutande avgränsare för underuttryck

$

Matchar slutet av strängen

Du kan hitta mer information om hur du konfigurerar reguljära uttryck om du söker efter en byggare för reguljära uttryck online eller söker på .NET-sidorna i Microsoft Docs:https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/standard/base-types/regular-expressions