Met Scanvalidatie kunt u deuren met een specifiek profiel aanmaken, zodat u er zeker van bent dat alle pakketten die in en uit die deuren gaan, passen bij de barcodes die u instelt. U kunt profielen aanmaken, bewerken en verwijderen vanuit de pagina Scanvalidatie in Konnect HQ.

Voordat u begint

Scanvalidatie is ingesteld op deurniveau. Zorg dat u bent ingelogd in het juiste account voor de klant die u wilt bewerken, of dat u zich voordoet als de klant. Neem contact op met uw ByBox-beheerder voor meer informatie.

Een scanvalidatieprofiel aanmaken

Scanvalidatie aanmaken voor uw locaties:

1. Selecteer Instellingen > Scanvalidatie.
  2. Schakel Scanvalidatie in.
  3. Maak een profiel aan.

Let op: u kunt meerdere reguliere uitdrukkingen en soorten barcodes aan één profiel toevoegen. Zie Reguliere uitdrukking toevoegen voor meer informatie

VeldDetail
    ProfielnaamVoer de gewenste naam voor scanvalidatie in, bijvoorbeeld "QR barcode".
    Reguliere uitdrukkingVoer de gewenste uitdrukking in.

Let op: elke soort barcode heeft een reguliere uitdrukking. Als u niet weet welke reguliere uitdrukking geldt voor uw barcodes, dan neemt u contact op met de leverancier van uw barcodes voor meer informatie.
    Soort barcode 1Selecteer de gewenste soort uit de lijst met barcodes.

Let op: u kunt ook Alle soorten selecteren.
  4. Upload een barcode-afbeelding.
    Let op: uw afbeelding moet een png-bestand zijn, 250 pixels breed en 300 pixels hoog.
  5. (Optioneel) Schakel Barcode overschrijven in.
    Let op: hierdoor kunnen gebruikers ook pakketten in deuren afleveren als zij niet voldoen aan het scanvalidatieprofiel.
  6. Selecteer Deuren toewijzen.
  7. Voeg de deuren toe die u in dit scanvalidatieprofiel wilt opnemen.
  8. Selecteer Bijwerken om de deuren te bevestigen.
  9. Selecteer Bijwerken om het scanvalidatieprofiel op te slaan.

Het scanvalidatieprofiel is nu voor de gewenste deuren aangemaakt. Als u nieuwe deuren toevoegt, moet u deze handmatig aan het profiel toevoegen. Zie Een scanvalidatieprofiel bijwerken.

Een scanvalidatieprofiel bijwerken

Het kan zijn dat u een bestaand scanvalidatieprofiel in Konnect HQ moet aanpassen.

Een scanvalidatieprofiel bijwerken:

1. Selecteer Instellingen > Scanvalidatie.
  2. Selecteer het gewenste profiel.
  3. Maak de gewenste wijzigingen in de velden, bijvoorbeeld een nieuwe deur of een nieuwe afbeelding toevoegen.
  4. Selecteer Bijwerken.

Het scanvalidatieprofiel is nu bijgewerkt.

Een scanvalidatieprofiel verwijderen

U kunt een scanvalidatieprofiel verwijderen uit Konnect HQ

Let op: u kunt de functie ook helemaal uitschakelen.

Een scanvalidatieprofiel verwijderen:

1. Selecteer Instellingen > Scanvalidatie.
  2. Selecteer "x" in het profiel.
  3. Bevestig dat u het profiel wilt verwijderen.

Het scanvalidatieprofiel is nu verwijderd.

Reguliere uitdrukking toevoegen

Reguliere uitdrukkingen worden gebruikt voor scanvalidatie, om te bepalen of de barcode van een pakket die met de camera van het apparaat is afgelezen of door de gebruiker van het apparaat is ingevoerd, overeenkomt met het gedefinieerde patroonvoor de reguliere uitdrukkingByBox-barcodes zijn reeksen van 26 tekens in CODE128C-indeling die beginnen met de cijfers 1 en 2, gevolgd door 24 cijfers.

De hiervoor gebruikte reguliere uitdrukking is:

^(12\d{24})$

Deze reguliere uitdrukking kan als volgt worden ontleed:

^

Komt overeen met het begin van de tekenreeks

(

Haakje openen voor de subuitdrukking

1

Komt overeen met het teken “1”

2

Komt overeen met het teken “2”

\d

Komt overeen met elk willekeurig cijfer (0-9)

24

Komt exact 24 keer overeen met het vorige element

)

Haakje sluiten voor de subuitdrukking

$

Komt overeen met het einde van de tekenreeks

Meer informatie over het configureren van reguliere uitdrukkingen vindt u door online te zoeken naar een systeem voor het maken van reguliere uitdrukkingen, of door te zoeken op de .NET-pagina's in Microsoft Docs: https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/standard/base-types/regular-expressions