In het gedeelte Technicus worden gegevens van bestellingen weergegeven die geen voorraadbestellingen zijn.

Bestellingen

Er zijn verschillende soorten bestellingen in Konnect:

• Taakbestellingen: dit zijn taakspecifieke bestellingen die worden aangemaakt zodat mensen ze kunnen ophalen voor taken. Deze bestellingen worden aangemaakt in Konnect HQ en toegewezen aan een technicus in Konnect HQ of worden door de technicus aan zichzelf toegewezen in de Konnect App. Zie ByBox Konnect-app voor meer informatie over de Konnect App.
  • Voorraadbestellingen: Dit zijn bestellingen die voor bepaalde items in uw kluisvoorraad zijn aangemaakt. Ze kunnen ook worden aangemaakt in Konnect HQ of door een technicus als eigen bestelling worden aangemaakt in de Konnect App. Zie voor meer informatie Werken met voorraad.

U kunt Konnect HQ gebruiken om bestellingen aan te maken en te beheren, en toe te wijzen aan gebruikers.

Bestellingen bekijken

U kunt al uw taakbestellingen zien vanuit het scherm Bestellingen in Konnect HQ.

Taakbestellingen bekijken:

1. Selecteer Technicus > Bestellingen.
  2. Bekijk alle taakbestellingen.
  3. Filter de taakbestellingen indien nodig op verschillende velden:

Veld

Detail

Status

Selecteer een of geen van de volgende:

• Actieve bestellingen
  • Afgeronde bestellingen
  • Geannuleerde bestellingen

Toegewezen/Niet toegewezenSelecteer een optie:
  • Toegewezen aan gebruiker
  • Toewijzing aan gebruiker ongedaan gemaakt

LocatieVoer de locatie in.
BegindatumSelecteer de begindatum.
EinddatumSelecteer de einddatum.

Bestelstatus bekijken

U kunt de status van een taakbestelling bekijken in het gedeelte Technicus.

1. Selecteer Technicus > Bestellingen.
  2. Zoek of blader naar de bestelling die u wilt bekijken.
  3. Selecteer de blauwe pijl naast de bestelling.
    De status van de bestelling verschijnt midden op het scherm. De bestelstatus kan zijn: Opgehaald, Actief of Geannuleerd.

Een bestelling aanmaken

U kunt taakbestellingen zowel met als zonder toewijzing aanmaken in Konnect HQ.

Een niet toegewezen taakbestelling aanmaken:

1. Selecteer Technicus > Bestellingen.
  2. Selecteer Bestelling aanmaken.
  3. Selecteer Pakket toewijzen.
  4. Selecteer het vakje naast het relevante pakket in de lijst Pakketten toewijzen.
  5. Selecteer Pakketten toewijzen.
  6. Selecteer Bestelling aanmaken.
    De taakbestelling is nu compleet. De bestelling is beschikbaar in het systeem en kan op een later tijdstip aan een gebruiker worden toegewezen. Deze bestelling verschijnt in uw lijst met Taakbestellingen.

Een toegewezen taakbestelling aanmaken:

1. Selecteer Technicus > Bestellingen.
  2. Selecteer Bestelling aanmaken.
  3. Selecteer Pakket toewijzen.
  4. Selecteer het vakje naast het relevante pakket in de lijst Pakketten toewijzen.
  5. Selecteer Pakketten toewijzen.
  6. Selecteer Gebruiker toewijzen.
  7. Selecteer het vakje naast de relevante gebruiker.
  8. Selecteer Gebruiker toewijzen.
  9. Selecteer Bestelling aanmaken.
    De taakbestelling is nu compleet. De bestelling is toegewezen en klaar om door de gebruiker te worden opgehaald. Deze bestelling verschijnt in uw lijst met Taakbestellingen.

Een bestelling bewerken

U kunt bestaande taakbestellingen bewerken in Konnect HQ.

Een bestaande taakbestelling bewerken:

1. Selecteer Technicus > Bestellingen.
  2. Selecteer de blauwe pijl naast de bestelling die u wilt wijzigen.

De pagina Taakbestelling wordt geladen. U kunt het volgende doen vanuit de pagina Taakbestelling:

Actie

Werkwijze

Identificatiecode bestelling bewerken

1. Selecteer Bewerken.
  2. Werk het veld Identificatiecode bestelling bij.
    Dit veld is nu bijgewerkt.
Gebruiker wijzigen of toevoegen
  1. Selecteer naast de naam van de toegewezen gebruiker Gebruiker wijzigen.
  2. Selecteer de nieuwe gebruiker die u wilt toewijzen.
    De toegewezen gebruiker is bijgewerkt.
Toewijzing gebruiker ongedaan maken
  1. Selecteer naast de naam van de toegewezen gebruiker Toewijzing van gebruiker ongedaan maken.
    De taakbestelling blijft bestaan, maar is niet toegewezen.
Pakketten verwijderen
  1. Selecteer de pakketten die u wilt verwijderen
  2. Selecteer Geselecteerde verwijderen
    De pakketten staan niet meer op de taakbestelling.|
Pakketten toewijzen
  1. Selecteer Pakketten toewijzen.
  2. Wijs de pakketten toe die u wilt toevoegen aan de taakbestelling.
  3. Selecteer Pakketten toewijzen.
    De pakketten zijn toegewezen aan de taakbestelling.

Een bestelling toewijzen

U kunt een bestaande bestelling toewijzen aan een gebruiker in Konnect HQ.

Een bestelling toewijzen:

1. Selecteer Technicus > Bestellingen.
  2. Selecteer de blauwe pijl op de bestelling die u wilt toewijzen.
  3. Selecteer Gebruiker toevoegen.
  4. Zoek of blader naar de gebruiker die u wilt toevoegen.
  5. Selecteer de blauwe pijl naast de naam van de gebruiker.
    De bestelling is nu toegewezen aan die gebruiker.

Een pakket aan een gebruiker toewijzen

U kunt een pakket toewijzen aan een gebruiker in de Konnect HQ.

Een pakket aan een gebruiker toewijzen:

1. Ga naar Activiteit.
  2. Zoek de activiteit door informatie in een veld in te voeren, bijvoorbeeld een barcode of traceernummer.
  3. Selecteer de pagina Deuren/Profiel voor de bestelling.
  4. Selecteer Inhoud.
  5. Selecteer Toewijzen aan gebruiker om het pakket toe te wijzen.

Als u de barcode niet weet, maar wel de locatie van het pakket:

1. Selecteer Kern > Locaties.
  2. Selecteer de desbetreffende locatie.
  3. Selecteer de desbetreffende deur.
  4. Selecteer het tabblad Inhoud.
  5. Selecteer Toewijzen aan gebruiker naast het desbetreffende pakket.
  6. Selecteer Indienen.