Op de pagina Gebruikers vindt u alle gebruikersinformatie en kunt u gebruikers aanmaken, bewerken of uitschakelen. U kunt ook gebruikers toewijzen aan een deur of activeringsberichten opnieuw verzenden, zodat gebruikers aan de slag gaan.

Een gebruiker aanmaken

U moet een gebruikersaccount aanmaken voor iedereen die Konnect HQ of Konnect App gebruikt.

Een gebruiker aanmaken:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Selecteer Gebruiker aanmaken.
  3. Vul de velden in.
    Let op: als u een fout maakt, kunt u de velden wissen door de knop Wissen te selecteren. Alle vereiste velden zijn voorzien van een rode asterisk, "*"


    Veldnaam

    Omschrijving

    Voornaam

    Voer de voornaam van de gebruiker in.

    Achternaam

    Voer de achternaam van de gebruiker in.

    Gebruikersnaam

    Een gebruikersnaam wordt automatisch gegenereerd. Bewerk het veld als u een andere gebruikersnaam wilt.

    E-mail

    Voer het e-mailadres van de gebruiker in.

    Identificatiecode

    (Optioneel) Voor een identificatiecode voor dit account in.

    Taal

    Voer de taal van de gebruiker in.

    Admin

    Selecteer als u wilt dat de gebruiker toegang heeft tot alles in Konnect HQ.

    Alleen-lezen

    Selecteer als u wilt dat de gebruiker toegang op basis van alleen-lezen heeft.

    Melding van algemene leveringen

    Selecteer om de gebruiker een melding te sturen van algemene leveringen.

    Pushmeldingen inschakelenSelecteer om pushmeldingen naar de gebruiker te verzenden.
    E-mailmeldingen inschakelenSelecteer om e-mailmeldingen naar de gebruiker te verzenden.

    Toegewezen deuren

    Deuren toewijzen aan de gebruiker.

    1. Selecteer Deuren toevoegen.
    2. Zoek de relevante deuren.
    3. Controleer de relevante deuren.
    4. Zodra alle deuren zijn geselecteerd, selecteert u Deur selecteren.
  4. Selecteer Gebruiker aanmaken.

    Het bericht Gebruiker toegevoegd verschijnt in het groen bovenaan het scherm. U kunt nu de gebruiker zien op de hoofdpagina Gebruikers.

Gegevens van gebruikers bekijken

U kunt gegevens van gebruikers bekijken vanuit de pagina Gebruikers.

Gegevens van gebruikers bekijken:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Blader omlaag om de volledige lijst met gebruikers weer te geven, of gebruik het Filter om gebruikers weer te geven voor specifieke Locaties, Deuren of Toegangsrechten.

U kunt ook gegevens van een Gebruiker bekijken vanuit de profielpagina van de gebruiker.

  1. Selecteer vanuit de lijst met gebruikers op de hoofdpagina Gebruikers de pijl naast de gebruiker die u wilt bekijken.
  2. Selecteer de pagina Activiteit om gegevens te bekijken over de activiteiten van de gebruiker.
  3. Selecteer de pagina Locaties & deuren om gegevens weer te geven over de locaties en toegewezen deuren van een gebruiker.

Gegevens van gebruikers bijwerken

U kunt gegevens van ieder gebruikersprofiel bijwerken onder Gebruikers, ofwel vanuit de profielpagina van individuele gebruikers, ofwel vanuit de hoofdpagina Gebruikers. Dit gedeelte helpt u algemene gegevens over een gebruiker bij te werken, inclusief gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailcontact en gebruikerstoegang.

Sommige gebruikersupdates kunnen direct op de pagina Gebruikers worden uitgevoerd. Zie Een gebruiker aan een deur toewijzen.


Een gebruikersprofiel bijwerken:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Zoek de gebruiker die u wilt bijwerken.
  3. Sorteer op letter of filter om de gebruiker te zoeken.
  4. Selecteer de pijl naast de gebruikersnaam.
  5. U wordt doorgestuurd naar de profielpagina van de gebruiker.
  6. Selecteer Bewerken.
  7. Breng uw wijzigingen aan in de velden.
    Let op: u moet het gebruikers laten weten als u velden bijwerkt, bijvoorbeeld de gebruikersnaam.
  8. Klik op Bijwerken.

    Het bevestigingsbericht Bijwerken gelukt verschijnt bovenaan het scherm.

Een gebruiker aan een deur toewijzen

U kunt een gebruiker aan een deur toewijzen vanuit de hoofdpagina Gebruikers of vanuit de profielpagina van de gebruiker. Ook kunt u een gebruiker direct vanuit de locatie aan de deur toewijzen. Zie Werken met locaties voor meer gegevens.

Een deur toewijzen vanuit de hoofdpagina Gebruikers:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Zoek de gebruiker die u wilt bijwerken.
  3. Sorteer op letter of filter om de gebruiker te zoeken.
  4. Selecteer het vakje naast de gebruikersnaam.
  5. Selecteer Aan deur toewijzen.
  6. Selecteer de deur of deuren die u wilt toewijzen.
  7. Selecteer Gebruiker toewijzen.

    De Gebruiker is nu toegewezen aan de deur of deuren die u hebt geselecteerd.


Een deur toewijzen vanuit de profielpagina van een gebruiker:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Zoek de gebruiker die u wilt bijwerken.
  3. Sorteer op letter of filter om de gebruiker te zoeken.
  4. Selecteer de pijl naast de gebruikersnaam.
  5. U wordt doorgestuurd naar de profielpagina van de gebruiker.
  6. Selecteer Aan deur toewijzen.
  7. Selecteer de deur of deuren die u wilt toewijzen.
  8. Selecteer Gebruiker toewijzen.

    De Gebruiker is nu toegewezen aan de deur of deuren die u hebt geselecteerd.

Een lijst met gebruikers exporteren

U kunt een lijst met gebruikers exporteren vanuit Konnect HQ naar een .cvs-bestand.

Een lijst exporteren:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Zoek de gebruikers die u wilt exporteren.
  3. Sorteer op letter of filter om de gebruikers te vinden.
  4. Selecteer Alles exporteren.

    Er wordt een geƫxporteerd document gedownload. Dit document is een .cvs-bestand.

Activeringsbericht opnieuw verzenden

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom er opnieuw een activeringsbericht naar een gebruiker moet worden verzonden. U kunt een activeringsbericht opnieuw naar een gebruiker verzenden zodat deze de Konnect App of Konnect HQ kan instellen. Dit gebeurt op de profielpagina van de gebruiker.

Het activeringsbericht opnieuw verzenden:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Zoek de gebruiker naar wie opnieuw een activeringsbericht moet worden verzonden.
  3. Sorteer op letter of filter om de gebruiker te zoeken.
  4. Sorteer op letter of filter om de gebruiker te zoeken.
  5. U wordt doorgestuurd naar de profielpagina van de gebruiker.
  6. Selecteer Activeringsbericht opnieuw verzenden.

    Er verschijnt een groen bevestigingsbericht bovenaan het scherm zodra het bericht is verzonden.

Bulkacties voor gebruikers uitvoeren

U kunt twee bulkacties voor gebruikers uitvoeren.

  • Gebruikers uitschakelen
  • Gebruikers aan deuren toewijzen

Gebruikers uitschakelen:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Selecteer de gebruikers die u wilt bijwerken.

    Let op: u kunt ook Alles selecteren.
  3. Selecteer Geselecteerde uitschakelen.

    De geselecteerde gebruikers zijn nu uitgeschakeld. Als u het scherm ververst, worden deze gebruikers nu weergegeven als Uitgeschakeld. U kunt deze gebruikers bekijken door Uitgeschakelde gebruikers te selecteren. U ziet Uitgeschakelde gebruikers alleen als u dit vakje selecteert.
    Let op: u kunt gebruikers niet met een bulkactie inschakelen. 

Gebruikers aan deuren toewijzen:

  1. Selecteer Kern > Gebruikers.
  2. Selecteer de gebruikers die u wilt bijwerken.

    Let op
    : u kunt ook Alles selecteren.
  3. Selecteer Aan deur toewijzen.

    Let op: als een gebruiker al is toegewezen aan een deur, is deze niet beschikbaar in de lijst. Zorg dat u alleen gebruikers selecteert die nog niet aan de deur zijn toegewezen.
  4. Selecteer het vakje naast de deur die u wilt toewijzen.
  5. Selecteer Gebruiker toewijzen.

    De geselecteerde gebruikers zijn nu toegewezen aan de deur. De deur wordt weergegeven naast iedere gebruiker die u had geselecteerd.